Informatie voor bezoekers

Crisiscentrum:

Het crisiscentrum van de organisatie van de Oranjemarkt bevindt zich duidelijk zichtbaar in de straat die loopt naar het plein de Dorpsvenne, aan de achterkant van Brilmode Zuidhorn. Hier kunt u terecht voor al uw vragen betreffende de markt.

EHBO:

De EHBO bevind zich dit jaar in de salon van Hair Manifest in de Nieuwstraat

Toiletten:

De toiletten staan op De Gast/Burg. de Vrieslaan en aan de Stationsweg/Burg. de Vrieslaan.

Parkeren:

Er worden verspreid over de dag zo’n 25.000 bezoekers verwacht. De bezoekers komen uit de verre omtrek van Zuidhorn naar de markt. Dit levert een grote verkeersstroom op. U wordt naar de volgende parkeerterreinen verwezen:

Vanuit Grijpskerk:

Parkeerterrein voor, naast en achter het Gemeentehuis, bij voormalig zalencentrum Balk aan de Hooiweg, bij het Zwembad en bij de Gasthorn aan De Gast.

Vanuit  Groningen:

Parkeerterrein bij voormalig zalencentrum Balk aan de Hooiweg, bij het Zwembad en bij de Gasthorn aan De Gast.

Vanuit Faan / Enumatil:

Parkeerterrein bij het Joh. Smitpark aan de Sportlaan.

Indien deze parkeerterreinen vol zijn, vindt er een overloop plaats naar het Van Starkenborghkanaal ZZ.

De parkeerterreinen zijn bereikbaar vanaf de N980 en de N355. Door middel van borden en verkeersregelaars wordt u naar de parkeerterreinen geleid. Het parkeren is gratis.

Stopverboden:

De provincie Groningen stelt voor de N980 tussen de aansluiting op de Friesestraatweg en de Verlengde Hanckemalaan een tweezijdig stopverbod in. Dit geldt ook voor het deel van de N355 vanaf de rotonde bij het gemeentehuis tot de haakse bocht in zuidelijke richting. Deze stopverboden zijn geldig op Koningsdag. De stopverboden houden onder meer in dat er niet in de berm van de N980 en de N355 geparkeerd mag worden. Indien bezoekers toch in de berm parkeren, treedt de politie verbaliserend op.

Kom met de fiets of het openbaar vervoer
Om de parkeerterreinen en de toegangswegen hier naar toe te ontlasten, adviseren wij om zoveel mogelijk per fiets of per openbaar vervoer te komen. Voordeel van het reizen per openbaar vervoer is dat u vanaf het station nagenoeg direct het marktterrein op kunt lopen.

De dienstregeling van bus en trein vindt u hier, of bel met Reizigersinformatie Openbaar Vervoer 0900 – 9292.