Informatie voor bezoekers

Crisiscentrum:

Het crisiscentrum van de organisatie van de Oranjemarkt is in de salon van Hair Manifest, Hoofdstraat 25 Zuidhorn. Hier kun je terecht voor al je vragen over de markt.

EHBO:

De EHBO bevindt zich in de salon van Hair Manifest, Hoofdstraat 25 Zuidhorn

Toiletten:

De toiletten staan op De Gast/Burg. de Vrieslaan en aan de Stationsweg/Burg. de Vrieslaan.

Kom met de fiets of het openbaar vervoer
Om de parkeerterreinen en de toegangswegen hier naar toe te ontlasten, adviseren wij om zoveel mogelijk per fiets of per openbaar vervoer te komen. Voordeel van het reizen per openbaar vervoer is dat u vanaf het station nagenoeg direct het marktterrein op kunt lopen.

Kijk op de reisplanner van  9292, of bel met Reizigersinformatie Openbaar Vervoer 0900 – 9292.

Parkeren:

Er worden verspreid over de dag zo’n 25.000 bezoekers verwacht. De bezoekers komen uit de verre omtrek van Zuidhorn naar de markt. Dit levert een grote verkeersstroom op. We verwijzen je naar de volgende parkeerterreinen:

Vanuit Grijpskerk

Parkeerterrein voor, naast en achter het Gemeentehuis, bij het Zwembad en bij de Gasthorn aan De Gast.

Vanuit  Groningen

Bij het Zwembad en bij de Gasthorn aan De Gast.

Vanuit Faan / Enumatil

Parkeerterrein bij het Joh. Smitpark aan de Sportlaan.

Als deze parkeerterreinen vol zijn, is er een overloop naar het Van Starkenborghkanaal ZZ.

De parkeerterreinen zijn bereikbaar vanaf de N980 en de N355. De borden en verkeersregelaars wijzen je naar de parkeerterreinen. Het parkeren is gratis.

Stopverboden:

De provincie Groningen stelt voor de N980 tussen de aansluiting op de Friesestraatweg en de Verlengde Hanckemalaan een tweezijdig stopverbod in. Dit geldt ook voor het deel van de N355 vanaf de rotonde bij het gemeentehuis tot de haakse bocht in zuidelijke richting. Deze stopverboden zijn geldig op Koningsdag. De stopverboden houden onder meer in dat er niet in de berm van de N980 en de N355 geparkeerd mag worden. Indien bezoekers toch in de berm parkeren, treedt de politie verbaliserend op.