Over de Stichting Oranjemarkt Zuidhorn

De stichting Oranjemarkt Zuidhorn heeft tot doel om met Koningsdag een groots evenement te organiseren in het dorp Zuidhorn.

Het evenement noemen wij Oranjemarkt en bestaat uit diverse activiteiten. Zo bieden wij die dag aan diverse verenigingen (sport, cultuur, educatie etc.) de mogelijkheid om zich te presenteren en leden/donaties te werven.

Van oudsher vormt de kindermarkt een belangrijk onderdeel van de Oranjemarkt. Daarnaast organiseren wij een warenmarkt met een paar honderd ambulante/privé deelnemers. Ook de lokale ondernemers/winkeliers doen mee aan deze markt en hebben hun winkels open voor publiek.

Wij streven naar een hoge mate van gezelligheid op de markt, maar verzorgen niet de horeca en het avondfeest.

Onze markt trekt circa 25.000 bezoekers en soms meer. De bezoekers komen zelfs van buiten de regio, zoals noord Duitsland en daarmee geven wij niet alleen het dorp Zuidhorn een enorme economische impuls, maar zetten wij de gemeente ook cultureel op de regionale kaart.

De stichting bestaat 100% uit vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit:

dhr. J. Sagel (voorzitter),

dhr. J. Stel en mevr. L. Zeemans (secretaris),

mevr. M.M. Oostenbrug-Houwing (penningmeester),

dhr. T.K. Oostenbrug en dhr. H. Roede (verkeer en veiligheid),

mevr. A. Wagenaar-Van der Laan en dhr. R. Turksema (facilitair en logistiek),

mevr. A. van Helden-Maasbommel (commerciële markt),

mevr. L. Hospers en dhr. J. Sagel (PR),

mevr. M.M. Oostenbrug-Houwing (website),

dhr. J. Strockmeijer (technische zaken) en

mevr. B. Mioch (algemeen lid).

Tijdens de markt zijn er ruim 70 vrijwilligers actief als marktmeesters, parkeerwachters en als verkeersregelaars. Zij zorgen er voor dat de dag zonder problemen kan verlopen. Zonder hen is het niet mogelijk de Oranjemarkt te organiseren.

Voor de organisatie maken wij veel kosten omdat wij al het materieel zelf moeten verzorgen en indien nodig huren, zoals kramen, toiletunits, verkeersborden en stroomaggregaten. Naast inkomsten vanuit inschrijvingen en marktgelden zijn inkomsten als sponsoring voor ons uitermate belangrijk. Wij bedanken de sponsoren, zij staan elders op deze website genoemd, zodat u hun website kunt bezoeken.