Programma vrijdag 27 april 2018 Koningsdag in Zuidhorn

Vrijdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn. Ook dit jaar heeft de organisatie een drietal attracties ingehuurd om de Oranjemarkt nog leuker en gezelliger te maken. Zo is er een groot avonturenkussen in het Wilhelminaplantsoen, een ballonnenkunstenaar met gratis ballonnen voor onze jonge bezoekers op de Dorpsvenne en zorgt het dweilorkest “De Oertetters” voor een extra muzikale omlijsting.

De route van de markt: Hoofdstraat, De Gast, Stationsweg (kindermarkt), Wilhelminalaan en plantsoen, Burg. Kruisingalaan en de pleinen aan de Overtuinen en Dorpsvenne.

Vanaf 05.00 uur is het coördinatiecentrum Oranjemarkt op de Dorpsvenne geopend. Daar kan iedereen terecht die vragen heeft over de markt en de organisatie.

Vanaf 06.00 uur is het marktterrein open, alle deelnemers kunnen inrijden via de Beatrixlaan, dit wordt aangegeven door middel van borden. Handelaren en particulieren die nog geen plaatsbewijs hebben kunnen zich voor 7.30 uur bij het marktkantoor aan de Wilhelminalaan aanmelden.

Om 08.00 uur gaat de kindermarkt open voor de kinderen. De kindermarkt is aan de Stationsweg. Kinderen die naar de basisschool gaan en in de omliggende dorpen wonen mogen ook gratis bij ons op de markt staan. Dat geldt ook als je ergens anders woont, en toevallig op bezoek bent!

Vanaf 08.00 uur is de markt niet meer toegankelijk voor motorvoertuigen. Alle auto’s moeten voor dit tijdstip van de markt zijn.

Om 09.00 uur is de aubade voor het Oude Raadhuis, hijsen van de vlag met wethouder Fred Stol, en het zingen van liederen onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina Zuidhorn.

Van 9.00-16.00 uur Avonturenkussen in het Wilhelminaplantsoen.

Van 10.30 tot 13.30 uur Ballonnenkunstenaar op de Dorpsvenne.

Van 13.00 tot 16.00 uur Dweilorkest “De Oertetters” op de markt.

Om 17.00 uur sluit de markt en is de markt weer toegankelijk voor motorvoertuigen van de markthandelaren. Vanaf dit moment worden de marktkramen opgehaald, het materiaal van de organisatie opgeruimd en de straten geveegd. Daarom is het belangrijk dat alle handelaren en particulieren op tijd beginnen met opruimen zodat zij om 17.00 uur het marktterrein kunnen verlaten. Voor 17.00 uur mogen er geen motorvoertuigen op de markt!!!

Vanaf circa 19.30 uur worden de straten weer vrijgegeven voor het verkeer.

Het bestuur en alle vrijwilligers van de Stichting Oranjemarkt Zuidhorn wensen iedereen een geweldig feestdag toe met heel veel plezier en gezelligheid!!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Oranjemarkt Zuidhorn.